Voorwaarden en privacyAlgemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Outdoor Experience zijn van toepassing op alle onze reizen en activiteiten. Download ze hier (pdf)

Speciale corona-voorwaarden 2022

We hebben een hele flexibele geld-terug-garantie voor als corona deze zomer zorgt dat je vakantie niet door kan gaan. Wij zien ook komende zomer positief tegemoet maar mochten we ons reisprogramma toch niet aan je aan kunnen bieden, omdat corona of de maatregelen dat verhinderen krijg je gewoon je geld terug binnen 14 dagen na je annulering. Outdoor Experience hanteert onderstaande extra flexibele voorwaarden.

Je kunt kostenloos annuleren als…

  1. het land waarin je de activiteit gaat doen met Outdoor Experience, binnen twee maanden voor de startdatum van de activiteit of reis, een regel invoert waardoor je als tourist zonder (volledige) covid-19-vaccinatie geen toegang krijgt tot het land, of dat je eerst meer dan een dag in quarantaine zou moeten gaan.
  2. er voor het land waar de geboekte activiteit of de reis plaats vindt, een oranje of rood reisadvies geldt van het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken.
  3. toeristische overnachtingen niet (meer) worden toegestaan door de overheid van het land waar de geboekte activiteit plaats vindt en dat de aanbieder van het onderkomen op basis daarvan de overnachting annuleert. 
  4. Als één van de bovenstaande omstandigheden onverhoopt van toepassing wordt op de gids(en) van Outdoor Experience, zal Outdoor Experience de activiteit moeten annuleren. Je krijgt ook dan direct het gehele bedrag dat je betaald hebt voor deze activiteit terug. Outdoor Experience vergoedt geen onkosten, als om (één van) deze redenen geannuleerd wordt. Zie artikel 10.1.b.

Je kunt niet kostenloos annuleren als je de reis of activiteit moet afzeggen omdat je zelf met het covid-19-virus besmet bent (of op een andere manier ziek bent). Je kunt dan aanspraak maken op je (zelf af te sluiten) annuleringsverzekering.

Reisgarantie

Informatie over reisgarantie vindt je op deze pagina.

Privacy

Je wil wellicht weten wat er met je gegevens gebeurt die je deelt met Outdoor Experience.

Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, bewaren we je e-mail in een aparte nieuwsbrieflijst. Je kunt je zelf uitschrijven als je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen via de link in de nieuwsbrief zelf.

Om mee te doen met de activiteiten of reizen van Outdoor Experience vragen we om persoonlijke informatie die we nodig hebben om onze tochten voor te bereiden. Daarmee bedoelen we informatie over maten voor canyonpakken en informatie over je lichamelijke gezondheid. Die informatie delen we alleen met onze gidsen en dus verder met niemand anders. We bewaren de gegevens veilig en zorgvuldig. Dat doen we zeven jaar omdat dit moet voor onze aansprakelijkheidsverzekering.

Als je een pakketreis of onderkomen boekt bij ons, geven we jouw naam, adresgegens en geboortedatum door aan de accommodatie-aanbieder. Deze zal in sommige gevallen verplicht zijn deze gegevens weer aan de lokale autoriteiten door te geven, volgens lokale toeristenwetgeving. We geven in geen geval informatie van jou door aan andere partijen, tenzij jij daar expliciet toestemming voor hebt gegeven.

We helpen je graag als je bijvoorbeeld een reservering wil voor een restaurant. Dan geven we natuurlijk ook je naam door.

Als je mailt met vragen om informatie bewaren we meestal je mailtje en ons antwoord.

Je kan met ons appen of ons bereiken via social media. Deze berichten verwijderen we af en toe, maar hebben daar geen vaste frequentie voor.