Toch een mooie zomer…

-

Soms doe je het met wat er kan en wat er is. Dat goldt dit jaar meer dan ooit en ook voor canyoning. Door het welbekende virus waren ook de Alpenlanden een minder voorspelbare vakantiebestemming geworden.

Maar een zomer geen canyoning konden we ons niet voorstellen. Daarom organiseerden we, naast een gezinsweek en een aantal private-guiding programma’s de ‘Unieke Canyoningreis’. We haalden onze jarenlange ervaring en kennis van het gebied rond Val Chiavenna uit de kast voor een heerlijke vakantie.

Het kleine groepje gasten van heren en dames bestond uit buitensportliefhebbers met enige ervaring. Dat laatste was niet per sé nodig, maar maakte wel dat we de grenzen wat konden oprekken. Dus we gingen op pad in Bodengo 3, met zijn adembenemede rotswanden en monsterlijke glijbaan.

canyoneer glijdt van watervalglijbaan
De monsterlijke glijbaan in Bodengo 3

Één van de aanwezige gasten komt al vele jaren naar Outdoor Experience. Daardoor heeft hij al een aardige tick list met canyons. Zijn wens was natuurlijk om er een nieuwe canyon aan toe te voegen. Dat is gelukt met de spectaculaire canyon van Casenda. Een lange rij aan spectaculaire watervallen, soms in meerdere pitches te abseilen, bezorgde ons een vermoeiende maar erg lonende dag.

twee mensen die abseilen in een bergkloof en onderaan twee mensen die op hen wachten en naar boven kijken.
Één van de spectaculaire abseils van Casenda

Een dagje chillen, boulderen en plaatklimmen in Val di Mello was een welkome onderbreking van de intensieve canyoningdagen. De via ferrata waar berggids Franco ons mee naar toe nam op dinsdag zorgde voor een uitdagende afwisseling. Iedereen had ervaring met klettersteigen, maar nog niet op dit niveau.

Een unieke canyonreis laat zich natuurlijk nooit herhalen. Maar omdat het ons zo goed bevallen is kunnen we ook niet uitsluiten dat we op korte termijn een ‘bewezen succes canyonreis organiseren’…