Unieke Canyoningreis

We organiseren de meest unieke canyoningvakantie in Italië, in jaren!

 

De grenzen zijn open, de Italiaanse gastheren en -vrouwen willen ons dolgraag welkom heten en de bergen roepen. Om dat te vieren organiseren we een exclusieve canyoningreis. Ervaar het ultieme vrijheidsgevoel bij het springen van watervallen. Laat je mond open vallen bij het zicht op het fantastische spektakel van rots en water. Voel de druppels op je gezicht. Ga mee naar de Italiaanse Alpen. Bekijk hieronder het programma en schrijf je snel in.

 

Natuurbeleving puur; Actie en ontspanning maximaal!

 

Zeven dagen in de alpen, waarvan minimaal vier dagen canyoning in de mooiste canyons van de streek. Een dag met een pittige via ferrata met fantastische uitzichten, en een dag heerlijk lummelen in de felgroene alpenweides van de Val di Mello vallei, of (als we er toch zijn) een rondje rotsklimmen om jezelf nog eens extra uit te dagen.

Na een grensverleggend dagprogramma, bereiden we gezamenlijk een heerlijke Italiaanse maaltijd in ons kamp. Kaasje, wijntje, lange avond; Maar ook goed slapen voor de uitdagingen van de volgende dag. Op andere dagen besluiten we spontaan tussendoor uit eten te gaan; pizza, pasta, voor ieder wat wils, ook voor de ijsliefhebbers, uiteraard.

Begeleiding

Tijdens de activiteiten wordt je begeleidt door professionele en ervaren canyon- en berggidsen die staan te popelen om jou de omgeving te laten zien en je grenzen te laten verleggen. Zij komen al jaren in de streek. Ze kennen niet alleen de routes in de bergen, maar bijvoorbeeld ook de leuke en goede restaurantjes en koffietentjes voor na onze tochten.

Locatie en verblijf

Deze reis gaat naar Val Chiavenna, het Italiaanse dal dat zich uitstrekt van het Comomeer tot aan de grens van Zwitserland met zijn hoge bergen. Hier verblijven we op een kleine gezellige camping, tussen de hoge bergen. Het charmante stadje Chiavenna ligt op een steenworp afstand.

Corona-maatregelen

Deze streek is grotendeels gespaard gebleven wat betreft corona-uitbraak in de afgelopen maanden. De omgeving is veilig genoeg voor toeristische reizigers, aldus de Italiaanse en Nederlandse overheid. Er zullen een aantal aanvullende maatregelen zijn die we in acht moeten nemen, zoals beperking van grote aantallen mensen binnen in etablissementen. We stellen je van tevoren op de hoogte van de richtlijnen die er gelden. Gelukkig zijn wij bijna de hele week in de buitenlucht.

Reisoverzicht

We ontmoeten elkaar op zaterdagavond op de camping met een welkomstdrankje. Vanaf zondag t/m vrijdag zijn we elke dag op pad. We maken minimaal 4 canyontochten en gaan één dag klettersteigen. We zijn een dag in de Val di Mello vallei om te wandelen, in het gras te liggen en, voor wie wil, organiseren we dat je kan boulderen of klimmen. De dagindeling hangt af van weer en waterstanden. Op zaterdag eindigen we met een vroege cappuccino na een fantastische week.

Voor wie?

Heb je behoefte aan buiten zijn en aan vrijheid na een periode van beperkingen? Hou je van de bergen? Wil je actie op het programma van je vakantie? Mag je graag genieten van een goed bereide Italiaanse maaltijd in een gezellig kamp? Voel je dan welkom tijdens deze unieke canyonreis. Eerdere ervaring met canyoning of klimmen is niet nodig; enige conditie is wel belangrijk en serieuze hoogtevrees is niet zo handig, gezien het feit dat alle activiteiten op hoogte zijn. Nog enige twijfel? App of bel ons om je vraag te stellen.

Wat je zelf nog moet regelen

We hebben een programma waarbij er al heel veel voor je geregeld hebt. Op die manier kan jij maximaal van je actieve vakantie genieten. We verzorgen een complete canyoning-outfit voor je, incl. speciale schoenen; De vergunningen voor toegangswegen zijn geregeld en mocht je geen eigen tent hebben, kunnen wij er een voor je meebrengen.  Zorg zelf voor je reisverzekering en je vervoer.

Wij hebben er superveel zin in en het lijkt ons fantastisch als jij ook meegaat. Meld je snel aan, want deze reis is uniek en het aantal plekken is beperkt!

Specificaties

Prijs:

totaalprijs: €820,-

Inclusief:
 • zes dagen activiteiten, waarvan minimaal:
 • vier canyoningtochten en één via ferrata (alpine klettersteig)
 • 7 overnachtingen (camping)
 • gebruik kampkeuken
 • vergunning voor tolwegen
 • specialistisch canyoningmateriaal
 • huur canyoningschoenen (normaal €7,- pd)
 • foto’s van canyontochten
 • energiereep en drankje tijdens niveau-2-tochten.
 • één gezamenlijk avondmaaltijd in trattoria
Exclusief:
 • reis- en annuleringsverzekering verzekering
 • vervoer
 • overige maaltijden en consumpties
Extra opties:
 • leen een tentje, kosteloos!
Groepsgrootte:
 • Verhouding gids:gast is maximaal 1 op 7

Niveau

 • Voor beginners en terughoudende avonturiers
 • Voor sportieve beginners en voor herhalers
 • Voor canyoneers met meer ervaring en voor experts
 • Voor hen die het zelf willen leren

Data

Contact Boek nu