Outdoor vakantie

In het kort

Zoek je een bijzondere vakantie waarin je grensverleggende activiteiten afwisseld met heerlijk ontspannen? Boek dan nu je vakantie bij Outdoor Experience. Want in Val Chiavenna, op de grens van Zwitserland en Italië nemen we jou mee op een uniek avontuur: Canyoning in de mooiste bergkloven van Europa. Hier spring je van watervallen en glij je van natuurlijke glijbanen in een prachtige en wilde omgeving. Op andere dagen trek je er zelf op uit of boek je een extra bergsportactiviteit. Op die manier richt jij je vakantie helemaal naar jouw smaak in. Daarvoor voorzien we jou graag van waardevolle informatie, want er is zoveel te doen in dit gebied. Denk aan mountainbiken, bergwandelen, Op die manier richt jij je vakantie helemaal in zoals jij wil.

 

twee mensen abseilen bij canyoning

 

Het gebied

Deze plek biedt jou een unieke vakantie is al meer dan vijftien jaar het thuis van Outdoor Experience. De hoge bergen van de Alpen lopend vloeiend over in het merengebied waar de zon glinstert op het water. Daar tussenin ligt Chiavenna, een charmant Italiaans grensstadje. De omgeving leent zich voor allerlei avontuurlijke sporten, zoals moutainbiken, rotsklimmen, klettersteigen en bergwandelen. Maar ook voor het heerlijk ontspannen, met een boek aan een meertje, voor een uitgebreide Italiaanse lunch of een bezoek aan het Comomeer zit je hier goed.

Het gebied staat bekend om één van de mooiste canyons van Europa: Val Bodengo. Deze plek is al meer dan vijftien jaar het thuisgebied van Outdoor Experience.

 

Canyoning in kleine groepjes

Outdoor Experience is canyoningspecialist. Deze spetaculaire bergsport heeft jaren geleden ons hart gestolen. Sindsdien doen we niets liever dan jou een fantastische en unieke ervaring bieden in magnifieke canyons. We gaan altijd in kleine groepen op pad, om jou een maximale beleving te bieden. De groepsgrootte is nooit meer dan 8 personen per gids en meestal minder. Wil je met een grotere groep tegelijk komen, kijk dan even bij de pagina over private guiding.

Goed om te weten is dat je bij Outdoor Experience nooit verplicht bent om te springen of te glijden. Want we vinden het belangrijk dat de grenzen van je durf gerespecteerd worden. Daarom bestaat altijd een mogelijk om af te dalen aan touw.

 

Voor wie

Gasten van Outdoor Experience dagen zichzelf uit in hun vakantie en weten de fantastische verassingen van de natuur erg te waarderen. Samen met hoog gekwalificeerde gidsen komen zij op plekken die voor velen onbereikbaar blijft. Op de dagen dat er geen vast programma is, trekken zij er zelf op uit, om eigen avonturen te beleven. Daarbij maken ze dankbaar gebruik van de informatie die Outdoor Experience door zijn jarenlange verblijf in dit gebied, te bieden heeft. Dat betekent voor de één het maken van een lange bergwandeling. En voor de ander betekent dat een speurtocht naar lokale lekkernijen en wegdromen in een boek aan de voet van een prachtige waterval.

Onze gasten zijn niet op zoek naar klassieke groepsreizen en massaprogramma’s. De meesten komen met z’n tweeën of drieën. Maar vaak genoeg komen gasten alleen en vinden zij aansluiting bij het gezelschap waarmee we de canyoningtochten maken. Vaak dineren we ’s avonds samen. Op de dagen dat er geen activiteit gepland staat gaat ieder zijn of haar eigen weg. Tijdens een gezellig samenzijn later in de week wisselen ze verhalen uit. Op die manier zijn al veel nieuwe vriendschappen en verbindingen ontstaan.

 

Nederlandse begeleiding

Outdoor Experience biedt canyoningtochten in de mooiste canyons van Europa. Dat doen we met een select groepje gidsen die Nederlands zijn of verstaan. Outdoor Experience heeft de hoogst gekwalificeerde canyoninggidsen. Geen stagiaires en hobbyisten. Ze zijn aangesloten bij het oostenrijkse Bergführerverband en bij de CIC.  Zij kennen niet alleen de routes in de bergen, maar bijvoorbeeld ook de leuke en goede restaurantjes en koffietentjes voor na onze tochten. Voor klimactiviteiten in alpine terrein, zoals bijvoorbeeld via ferrata, doen we geen consessies. Daarvoor vragen we een UIAGM berggids.

 

Locatie en verblijf

Deze reis gaat naar Val Chiavenna, het Italiaanse dal dat zich uitstrekt van het Comomeer tot aan de grens van Zwitserland met zijn hoge bergen. Je kiest je eigen verblijf. Dat boek je zelf, of wij organiseren dat voor je. Veel van onze gasten verblijven op een kleine en charmante camping aan de voet van een prachige waterval. Het charmante stadje Chiavenna ligt op een steenworp afstand.

 

Corona-garantie

De million-dolar-question gaat natuurlijk over de eventuele beperkingen met betrekking tot corona, deze zomer. We hebben daarvoor een simpele keuze gemaakt. Wij willen jou namelijk een fantastische ervaring bieden binnen alle grenzen die er zijn. Daarom hebben we onze reisvoorwaarden aangepast. Bottom line is dat als corono roet in het eten gooit, jij gewoon je geld terug krijgt. Dus geen waardebonnen en zo. Kijk hier voor de aangepaste voorwaarden en hier voor de normale voorwaarden.

 

Voorbeeldprogramma

Zaterdag: aankomst op rustige, kleine camping, aan de voet van de waterval Acquafraggia.
Zondag: ontbijten met cappuccino, halve dag canyoning Bodengo 1
Maandag: wandeling naar de Savogno (932m); ’s middags ijs eten bij de beste ijssalon van Chiavenna.
Dinsdag: canyoning Bodengo 2 (niveau 2, ±5 uur)
Woensdag: mountainbiken op de tracciolino, een voormalige spoorbaan door de bergen; ’s avonds localoe specialiteiten eten in een crotto.
Donderdag: canyoning (niveau 2), diner bij Trattoria Dunadiv met uitzicht op Chiavenna
Vrijdag: dagje Comomeer met bezoek aan Varenna.
Zaterdag: een vroege cappuccino en vertrek, of nog een paar dagen blijven…

Specificaties

Prijs:
 • €280,- p.p. excl. overnachting
 • €412, – p.p. incl. overnachting op camping, vanaf 2 personen.
 • €648,- p.p. incl. overnachting in B&B

 

Inclusief:
 • drie canyontochten: een niveau 1 tocht en twee nievau-2-tochten
 • advies over de omgeving t.b.v. je eigen avonturen
 • energiereep en drankje tijdens niveau-2-tochten.
 • foto’s van canyontochten
 • garantie volgens STO Garant bij boeking incl. overnachting
 • specialistisch canyoningmateriaal (excl. huur canyoningschoenen)
Exclusief:
 • reis- en annuleringsverzekering verzekering
 • vervoer ter plaatse
 • huur canyoningschoenen (€7,- pd)
 • tol en parkeerkosten
 • maaltijden en dranken
Extra opties:
 • via ferrata of mountainbiken (informeer naar de mogelijheden)
 • leen een klein tentje, kosteloos!
 • koop canyoningmateriaal met korting.
Groepsgrootte:
 • Verhouding gids:gast is maximaal 1 op 8

Niveau

 • Voor beginners en terughoudende avonturiers
 • Voor sportieve beginners en voor herhalers
 • Voor canyoneers met meer ervaring en voor experts
 • Voor hen die het zelf willen leren

Data

 • Week 32 ma. 9 aug t/m zo. 15 aug Enkele plekken beschikbaar
Contact Boek nu