Canyonschoenen, grip op de rotsen

-

Mijn eerste canyontocht maakte ik in Frankrijk. Voorafgaand aan de tocht kocht ik op aanraden van de gids een paar goedkope espadrilles. Waarschijnlijk heeft het plezier van de toch mij doen vergeten hoe gevaarlijk het was om met zo weinig grip op de gladde rotsen te bewegen.

Tegenwoordig zijn er een aantal verschillende schoenmerken die speciaal voor canyoning een model ontwikkeld hebben. Vreemd genoeg zijn er ook gerenommeerde outdoor-merken die schoenen en sandalen maken die nauwelijks grip hebben op natte rotsen. Blijf daar vooral van weg, want als er iets vervelend en gevaarlijk is, is als je uitglijdt. Niet alleen als je net op het punt staat een flinke sprong te maken, maar ook als je uit een poel de gladde rots op wil klimmen. Voor de veiligheid is het bij tochten van Outdoor Experience verplicht om canyoningschoenen te dragen. Het maakt je tocht ook nog eens veel leuker: ineens kun je op rotsen staan waar je normaal niet op kan staan. Kijk maar eens naar dit filmpje van een gast die een matrix-sprong maakt.

We begrijpen dat niet iedereen een paar canyonschoenen thuis heeft. Daarom verzorgen wij ze voor je. We hebben schoenen vanaf maat 35 t/m 48. We hebben geïnvesteerd in het nieuwste model van Adidas: De Hydro Lace uit de Terrex-lijn. We wensen je veel plezier en grip op deze fijne schoenen.