Canyoningseizoen terugblik

-

Het canyoningseizoen voor Outdoor Experience is bijna voorbij. Mijn collega Rainer heeft zijn pakken opgeruimd en de mountainbike te voorschijn gehaald. Ik zelf kijk uit naar nog een paar mooie dagen met gelijkgestemden in Zwitserland.

Er zijn een aantal canyoningverenigingen die in de herfst een bijeenkomst organiseren. Het Zwitserse Bachab is daarvan een voorbeeld. Maar ook onze Nederlandse Canyoning Bond NCB organiseert elk jaar in de herfst een bijeenkomst op een mooie canyoninglocatie. Dit jaar in Tessin, één van de thuisgebieden van Outdoor Experience. Voor zelfstandig canyoneers zijn deze bijeenkomsten goede gelegenheden om tochgenoten te ontmoeten. Op die manier breid je je netwerk makkelijk uit.

Ik kijk heel blij terug op het canyoningseizoen 2019. Een belangrijk doel van Rainer en van mij was namelijk om het vooral ook leuk voor onszelf te houden. Dat hebben we gedaan door iets meer rust tussendoor te nemen en dat heeft goed gewerkt. Een vraag die ik vaak van gasten hoor is of het mij nooit verveeld om in de canyon te zijn. Het antwoord is simpelweg nee. Hoe we dat doen: We zorgen dat we in veel verschillende canyons zijn, makkelijke en moeilijke; Als het even kan gaan we met twee gidsen op pad, zodat het nog relaxter wordt; We houden ervan om zaken piekfijn te organiseren en halen daar ook ons plezier uit; Onze gasten kiezen heel bewust voor Outdoor Experience, waardoor we eigenlijk altijd hele leuke groepen hebben. Maar het belangrijkste antwoord komt met een wedervraag: Heb je al goed gezien hoe onbeschrijflijk mooi het hier is in deze wilde natuur? Daar krijg je geen genoeg van.

En met die gedachte in het hoofd zijn we alweer bezig met de planning voor 2020 en de eerste reserveringen zijn ook al gemaakt. Mocht je ook al ideeën hebben, neem dan snel contact met ons op. Dan houden wij er rekening mee.

canyongids kijkt achterom naar waterval