Canyoningmateriaal

-

We zijn nogal kritisch bij Outdoor Experience en werken daarom alleen met topmateriaal. Canyoning op een zomers dag is verfrissend, maar het moet ook niet te frissend worden. Daarom voorzien we je van een canyonpak dat bestaat uit twee delen van minimaal 5mm yamamoto neopreen. Door gebruik te maken van twee losse delen kunnen we maten combineren tot een pak dat goed bij je aansluit. En omdat afkoelen makkelijker is dan opwarmen voorzien we iedereen van een extra thermoshirt met fleecelaag. Neopreen sokken zijn een must bij het canyonnen dus ook die zitten in je kledingpakket. Canyoningschoenen verhogen de veiligheid en de lol. We stellen ze niet verplicht (behalve in de canyons in Zwitserland) maar raden wel aan om ze te dragen. Het speciale rubber zorgt voor een fantastische grip op natte rotsen. Als je zelf niet wil investeren in de aanschaf van deze schoenen kun je ter plaatse canyoningschoenen huren.

Uiteraard voorzien we je van een canyoninggordel en afdaalmateriaal, zoals een abseilacht, waarbij we gebruik maken van het merk Petzl. Dit merk heeft zich in de berg- en buitensport ruimschoots bewezen. De materialen zijn allemaal UIAA gecertificeerd. De helmen hebben we alleen in het oranje, zodat iedereen goed zichtbaar is, ook in het witte schuimende water. Er zijn helmen in verschillende maten.

Op ons canyoningtouw zijn we bijzonder zuinig. Afhankelijk van het type canyon kiest de gids het touw uit. Soms werken we met soepel touw; bij canyons met lange abseils nemen we lichter touw mee en bij canyons met scherpe rotsen halen we robuuster touw van de plank.