Canyoning algemene infoCanyoning, een spectaculaire mix tussen berg- en watersport

Met canyoning beleef je de bergen vanuit een bijzonder perspectief. Water en ijs hebben in de ravijnen een fantastische wereld gevormd. Hier zwem je in kristalhelder water, spring je van rotsen in diepblauwe bassins, abseil je door watervallen en glij je van natuurlijke rotsglijbanen. Bovenal geniet je van de overweldigende uitzichten in deze unieke omgeving. Of je nou een ervaren canyoneer bent, of nog helemaal nieuw bent in deze sport, Outdoor Experience heeft een geschikt programma voor je.

Is het voor mij?

Canyoning is er voor bijna iedereen. Het leent zich daardoor o.a. uitstekend als gezinsactiviteit voor families met tieners. We bieden tijdens de tocht voor iedereen  een uitdaging op maat. Je krijgt daardoor de kans om je eigen grenzen te verleggen, maar niemand wordt overvraagd.

Er zijn maar enkele voorwaarden voor het maken van een canyontocht: Je bent fit genoeg voor het betreffende niveau. Je hebt geen medische beperkingen waardoor je niet in enigszins onherbergzaam terrein kan verblijven. Mocht dat toch zo zijn, overleg even met ons. Vaak is het toch te organiseren dat je mee kan.

De minimumleeftijd voor een niveau-1-tocht is zeven jaar. Je moet daarnaast groot genoeg zijn om in het canyonpak te passen. De maximumleeftijd is onbegrensd en laten we over aan jouw eigen oordeel over je jeugdigheid.

Veel van onze gasten komen komen zijn op doorreis naar, of van Toscane of naar zuidelijkere gebieden in Italie en maken een tussenstop bij ons van drie dagen. Dit driedaags programma leent zich ook als alternatief voor een stedentrip. Maar ook voor een complete outdoor vakantie van  een week of langer zit je bij Outdoor Experience goed. Combineer verschillende outdoor activiteiten, bijvoorbeeld via ferrata (klettersteig), hiken, en mountainbiken. Ideaal voor een gezin met tieners.

Heb je al wat eerdere ervaring met canyoning, dan raden we je aan om zeker een keer met ons mee te gaan canyonnen in Zwisterland. We gaan naar het zuidelijkste kanton van Zwitserland vol meren en palmbomen. Het wordt ook wel Eldorado Ticino genoemd. Je vindt hier je de meeste en de mooiste canyons van Europa.

Ben je met een groep collega’s of met een vriendengroep, dan adviseren we je een private guide.

Kijk in het menu bij outdoor reizen voor een overzicht, of nog makkelijker: gebruik de experience kiezer.

Mocht je nog twijfelen, overleg dan gerust even met ons.

Met specialisten op pad

Canyoning is het specialisme van Outdoor Experience. Je gaat met experts op pad. De gidsen hebben een gespecialiseerde opleiding gehad en volgen geregeld bijscholingen. Ze zijn aangesloten bij één of meerdere van de onderstaande beroepsverenigingen: