Canyoning dagtochtEen fantastische ervaring voor jou, met je partner of voor je hele gezin.

Kom je een mooie avontuurlijke dag beleven in één van de mooiste canyons van Europa? Bijvoorbeeld op doorreis naar je bestemming, of tijdens je vakantie in de bergen van Bergell of aan het Comomeer.

Wat voor soort gasten gaan er vaak mee op onze dagtochten? Veel stellen die het leuk vinden om iets sportiefs of uitdagends te doen tijdens hun vakantie gaan met ons op pad. Ook ouders en hun kinderen (vanaf 7 jaar) gaan graag met Outdoor Experience op een dagtocht. Canyoning is namelijk  voor bijna iedereen toegankelijk, waardoor je met het hele gezin een gezamenlijke beleving hebt. We kunnen tijdens de tocht voor iedereen een uitdaging op maat maken. De één springt immers liever van een hoge rots in het water, terwijl de ander het liever bij abseilen houdt. Dat is allemaal mogelijk.

Tip: Ga je met je tieners op vakantie? Het is niet altijd makkelijk om een activiteit te vinden om samen te doen. Een mooie canyondagtocht is dan zeker het overwegen waard.

Canyoning bij Outdoor Experience betekent niet alleen springen, glijden en zwemmen, maar ook genieten van de overweldigende natuur. Je bent immers niet elke dag op zo’n bijzondere plek.

De tochten die wij organiseren onderscheiden zich door veel persoonlijke aandacht, dus ook de minder grote helden zullen zich veilig voelen. Je wordt begeleid door een gespecialiseerde canyongids die Nederlands kan. Die neemt de tijd voor goede uitleg, zodat je weet wat je moet doen en wat je te wachten staat. Je leert zelfstandig abseilen, met een back-up voor de zekerheid. Dat oefenen we natuurlijk eerst, voordat we dat in de canyon toepassen.

Het is belangrijk om te weten dat je bij ons niet verplicht hoeft te springen of te glijden. Als je een sprong bijvoorbeeld te hoog vindt, hangen we graag een touw voor je uit, zodat je kunt abseilen of wij laten je zakken.

Ook over het materiaal hoef je je geen zorgen te maken. Outdoor Experience beschikt over canyoningmateriaal van hoge kwaliteit. Alleen canyonschoenen breng je zelf mee. Als je die niet hebt kun je die altijd ter plekke huren.

Niveau’s

We onderscheiden grofweg drie niveau’s:

Niveau 1: Ongeveer 4 uur (inclusief voorbereiding); weinig wild water; glijbanen tot 8 meter hoog; sprongen (niet verplicht) tot maximaal 7 meter hoog; abseils van maximaal 20 meter hoog, maar je hoeft niet zelfstandig te abseilen.

Dagtocht niveau 1

Niveau 2: Ongeveer 5½ uur (inclusief voorbereiding); enige wildwaterpassages mogelijk; sprongen tot maximaal 10 meter; zelfstandig abseilen (wordt eerst getraind).

Dagtocht niveau 2

Niveau 3: 6½ uur of langer; wildwaterpassages; glijbanen tot 20 meter; sprongen met smalle landing of moeilijke afsprongposities; abseils van 40 meter en hoger; goede conditie vereist. Neem voor een niveau 3 dagtocht contact met ons op via mail: info@outdoor-experience.nl